Yamaha Amps IP Control Commands

Share any commands you know or look here to find commands for your devices.
Post Reply
member_c837
Posts: 17
Joined: Wed Jun 20, 2012 2:34 pm

Yamaha Amps IP Control Commands

Post by member_c837 » Mon Jul 16, 2012 7:19 pm

Commands to control Yamaha amps over IP.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Idealhomes
Posts: 144
Joined: Mon Jul 16, 2012 3:35 pm
Location: New Zealand
Contact:

Re: Yamaha Amps IP Control Commands

Post by Idealhomes » Sat Oct 13, 2012 10:45 pm

Thanks ;) :mrgreen:
"Setting the Standard in Quality and Commitment"

Baljy74
Posts: 25
Joined: Thu Sep 20, 2012 12:20 pm

Re: Yamaha Amps IP Control Commands

Post by Baljy74 » Tue Dec 04, 2012 9:36 pm

Hi,

thanks for these commands. I cant seem to get them to work with an RXV673 model. Are they ready to be uploaded into demopad and for IP control of this model?

Any advice appreciated.

regards,

User avatar
DemoPad
Site Admin
Posts: 723
Joined: Thu Jun 14, 2012 10:46 am
Contact:

Re: Yamaha Amps IP Control Commands

Post by DemoPad » Tue Dec 04, 2012 9:45 pm

Yes. First thing to do is connect to the amp with a TCP client program, such as Hercules. This will confirm that the amp is on the network, and will confirm the port (think it defaults to 50000) can accept commands. There is a setting in the amp to 'enable network standby' - this ensures that the power on command will work if the amp is in standby mode.

Baljy74
Posts: 25
Joined: Thu Sep 20, 2012 12:20 pm

Re: Yamaha Amps IP Control Commands

Post by Baljy74 » Wed Dec 05, 2012 1:01 pm

Hi,

thanks for that. Got that working. It was the incorrect port causing issues.

I have noticed that a number of source options are missing such as INTERNET RADIO, TUNER, USB and AIRPLAY options are missing from this list. If anyone comes across how to add these then please let me know.

regards,

User avatar
DemoPad
Site Admin
Posts: 723
Joined: Thu Jun 14, 2012 10:46 am
Contact:

Re: Yamaha Amps IP Control Commands

Post by DemoPad » Wed Dec 05, 2012 1:32 pm

You should be able to search the internet for the Yamaha Amp IP Protocol, and find the YNC / YNCA document - all the commands should be in there.

jj_1
Posts: 3
Joined: Mon Sep 22, 2014 4:57 pm

Re: Yamaha Amps IP Control Commands

Post by jj_1 » Thu Jan 07, 2016 3:11 pm

Hi
I have Yamaha 3040 Amp
I dont get the On Screen Menu command to work.
With the Ir it works on Ip not

Tanks

Post Reply