Amazon Fire TV

Share any commands you know or look here to find commands for your devices.
Post Reply
nealconyard
Posts: 6
Joined: Mon Dec 01, 2014 8:47 pm

Amazon Fire TV

Post by nealconyard » Wed Dec 23, 2015 9:19 am

Has anybody managed to find IP controls for the Amazon Fire TV. the only ones I can seem to find are the ABD commands however these do not work through demopad

starwarsmike
Posts: 145
Joined: Mon May 13, 2013 12:48 pm

Re: Amazon Fire TV

Post by starwarsmike » Sun Nov 27, 2016 5:14 pm

Does anyone have these codes yet?

trevorst
Posts: 160
Joined: Wed Jul 18, 2012 3:45 pm
Location: Tacoma, WA

Re: Amazon Fire TV

Post by trevorst » Mon Nov 28, 2016 12:03 am

Nope..
I had been making it work for me using HDMI sync, it works for control of the Firetv but is not ideal.

Needed a new TV so ended up going the Roku route and bought a Roku TV, best total control of a Media player and TV I have ever had. Although the TV does not power up from IP, it will from a wake on lan.

User avatar
DemoPad
Site Admin
Posts: 723
Joined: Thu Jun 14, 2012 10:46 am
Contact:

Re: Amazon Fire TV

Post by DemoPad » Mon Feb 13, 2017 5:12 pm

Port 5555, no command suffix, and send the initialize_connection command first to establish communication (in the initial command field).

You also need to enable ADB in the settings of the device.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

trevorst
Posts: 160
Joined: Wed Jul 18, 2012 3:45 pm
Location: Tacoma, WA

Re: Amazon Fire TV

Post by trevorst » Tue Feb 14, 2017 4:12 am

Thanks... Will try as soon as I can.

starwarsmike
Posts: 145
Joined: Mon May 13, 2013 12:48 pm

Re: Amazon Fire TV

Post by starwarsmike » Fri Mar 10, 2017 8:59 am

works perfect for me thanks

anderdea
Posts: 61
Joined: Wed Mar 07, 2018 1:19 am

Re: Amazon Fire TV

Post by anderdea » Wed Mar 28, 2018 1:12 am

Can’t get this to work. I have a new Fire TV. I set up a new device with my fixed IP address, port 5555 and downloaded the dc1 file. ADB is set to ON in the Fire TV. I’m no familiar with the “initial_command” box. I tried to copy and paste the code in that field but it wouldn’t take. I know I’m doing something basically wrong.

Also what is the “power Toggle” command in the codes?

User avatar
DemoPad
Site Admin
Posts: 723
Joined: Thu Jun 14, 2012 10:46 am
Contact:

Re: Amazon Fire TV

Post by DemoPad » Wed Mar 28, 2018 8:49 am

To paste text into that field, right click & choose paste. Control-C / V is reserved for objects within the project, not text. As with most devices, if it doesn't work first time, recommend getting it working outside of DemoPad - eg using Hercules - that way you know that the port, commands etc are all correct.

Post Reply