iPad Pro not using the full screen

Forum to ask for any help
Post Reply
Pistol Pete
Posts: 3
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:09 pm

iPad Pro not using the full screen

Post by Pistol Pete » Sun May 17, 2020 8:39 am

I have the new iPad Pro 11" (2020) and DemoPad doesn't use the full screen with it. In landscape mode it leaves about 1,5 cm wide black edges on both sides.

Is there a way to get it to use the full screen?

User avatar
DemoPad
Site Admin
Posts: 743
Joined: Thu Jun 14, 2012 10:46 am
Contact:

Re: iPad Pro not using the full screen

Post by DemoPad » Tue May 19, 2020 3:39 pm

Are you using the Autosize option for the project?

Pistol Pete
Posts: 3
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:09 pm

Re: iPad Pro not using the full screen

Post by Pistol Pete » Fri May 22, 2020 10:24 am

Yes, I'm using the Autosize option, but it doesn't change anything, DemoPad still uses the screen size of my previous iPad (iPad Air 2).

User avatar
DemoPad
Site Admin
Posts: 743
Joined: Thu Jun 14, 2012 10:46 am
Contact:

Re: iPad Pro not using the full screen

Post by DemoPad » Sun May 24, 2020 8:34 pm

Which version of the app are you using? CentroControl v ?

manaman
Posts: 17
Joined: Sun Mar 19, 2017 12:19 pm

Re: iPad Pro not using the full screen

Post by manaman » Sun May 24, 2020 11:00 pm

I think it's because the iPad Pro 11" isn't the same aspect ratio as other iPads (4:3 I think). Hence the bars on the sides. I use an iPad Pro 12.9" and there's a border around sides and top & bottom. I think unless an app has been specifically made to support the new iPad Pro aspect ratios it will do that, i.e. with all 4:3 iPad apps, which Centro Control is. On other iPads, even though they have higher resolution than 1024x768, they are still 4:3 aspect ratio so scale correctly and don't have this issue.

Pistol Pete
Posts: 3
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:09 pm

Re: iPad Pro not using the full screen

Post by Pistol Pete » Fri May 29, 2020 8:25 pm

I’m using CentroControl v. 2.3.2.

Post Reply