Z wave

General Discussion on DemoPad or related products
Post Reply
Nnuudd
Posts: 27
Joined: Thu Jul 19, 2012 4:34 pm

Z wave

Post by Nnuudd » Sun Jun 14, 2015 12:52 am

Hi
I'm not to sure about z-wave systems but is there a way to control z wave devices from ip, ie demopad?

Thanks

trevorst
Posts: 160
Joined: Wed Jul 18, 2012 3:45 pm
Location: Tacoma, WA

Re: Z wave

Post by trevorst » Mon Jun 15, 2015 12:15 pm

It is possible to control Z-Wave equipment with Demopad, but it is dependent on th Z-Wave controller you are using. The ISY994i( https://www.universal-devices.com/resid ... 4i-series/ ) can be controlled by Demopad and has a Z-Wave module.

I use the ISY994i with Demopad to control Insteon lights and tie together several systems and maintain status between them. Do not have any Z-Wave equipment yet, but do use Demopad & the ISY to control Zigbee bulbs using the Hue hub.

Also many of the new hub systems that are comming to market are Z-Wave and have documented Rest interfaces that can be used with Demopad.

Nnuudd
Posts: 27
Joined: Thu Jul 19, 2012 4:34 pm

Re: Z wave

Post by Nnuudd » Tue Jun 16, 2015 6:50 am

Thanks for your help trev
I will have a look into it!

d_hero
Posts: 71
Joined: Mon Jul 30, 2012 9:32 pm

Re: Z wave

Post by d_hero » Wed Jun 17, 2015 1:31 pm

It's actually quite easy to control zwave devices from demopad, at least it is with my Vera controller. You can use HTTP commands to directly control devices status and level and can initiate scenes etc. The simplest way is just to find the http command of the thing you want to do and then use that as a command in demopad.

Laiq
Posts: 3
Joined: Tue Feb 12, 2013 1:14 pm

Re: Z wave

Post by Laiq » Wed Sep 16, 2020 12:34 pm

Hi there, can you more specifically explain how, will I require Vera or is there a way to control Z wave equipment straight from Demopad, I desperately need to control YALE digital lockvia Demopad

Please help

User avatar
DemoPad
Site Admin
Posts: 750
Joined: Thu Jun 14, 2012 10:46 am
Contact:

Re: Z wave

Post by DemoPad » Wed Sep 16, 2020 5:14 pm

There is no way to control z-wave directly from Demopad, you will need a 3rd party Z-Wave gateway of some kind.

Post Reply